Σικάγο.- Του Λάμπρου Παπαντωνίου
Οι Ελληνοαμερικανικές επιτροπές των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων, είχαν σκληρή αντιπαράθεση την περασμένη εβδομάδα, μέσω της ιστοσελίδας της ομογενειακής εφημερίδας, Greek News, σε μία προσπάθεια να επηρεάσουν ελληνικής καταγωγής ψηφοφόρους.
O πρόεδρος των Ελληνοαμερικανών Ρεπουμπλικανών Νέας Υόρκης, Πίτερ Πάπας, σε δηλώσεις του, αφού επισημαίνει ότι οι Ελληνοαμερικανοί μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις πολιτείες – κλειδιά, αναφέρει ότι ο Μακέιν θεωρεί την Ελλάδα και την Κύπρος σημαντικούς συμμάχους και εταίρους και θα εργαστεί για δίκαιη, δημοκρατική και διαρκή λύση στο κυπριακό, που θα διασφαλίζει μεγαλύτερη ελευθερία, ευημερία και ευκαιρίες για όλους τους πολίτες της μίας μόνης και ενιαίας Κύπρου.
Υπόσχεται επίσης πιέσεις στα Σκόπια για λύση της διαφοράς για την ονομασία, άρση του περιορισμού της βίζας για τους Έλληνες υπηκόους και υποστήριξη των δικαιωμάτων του Πατριαρχείου.
Αναφέρει ότι ο Μακέιν δεν εξήγγειλε θέσεις ειδικά για τους Ελληνοαμερικανούς επειδή διέπεται από αρχές και αξίες για ένα ευρύ αριθμό θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας. Επέκρινε τον Ομπάμα γιατί δεν έκανε πολλά ως πρόεδρος της Υποεπιτροπής Ευρώπης της Γερουσίας και τις κυβερνήσεις των δημοκρατικών για ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Ως παραδείγματα ανέφερε τον πρόεδρο Κάρτερ, αλλά και τον Μπιλ Κλίντον, με αιχμή τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.
Έντονη ήταν η απάντηση του επιτελείου των Ελληνοαμερικανών για τον Ομπάμα. Ο εκτελεστικός διευθυντής, Εντι Ζεμενίδης, αφού επισήμανε ότι οι όποιες υποσχέσεις δίδονται απ΄ τον κ. Πάππας, κι όχι από τον Τζον Μακέιν ο οποίος διάκειται εχθρικά προς την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, την Ελλάδα και την Κύπρο, επισημαίνεται ότι «πρόκειται για επικίνδυνο μύθο η άποψη που καλλιεργούν οι ομογενείς υποστηρικτές του Μακέιν ότι φταίει η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα γιατί δεν ασχολείται μαζί του». Μάλιστα επιρρίπτει ευθύνες και στο κυπριακής καταγωγής ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της Φλόριδας, Τσάρλι Κριστ, γιατί αρνήθηκε να ασκήσει την επιρροή του προς τον γερουσιαστή Μακέιν για το Μακεδονικό.
Ο κ. Ζαμενίδης παραθέτει σειρά στοιχείων για τις θέσεις που έχει λάβει ο Μπαράκ Ομπάμα στη γερουσία, αλλά και την πληθώρα θέσεων του υποψηφίου αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν. Οσο για τις αθετήσεις υποσχέσεων από δημοκρατικούς προέδρους, ενώ συμφωνεί για τον Κάρτερ, στο ζήτημα του Κλίντον επισημαίνει ότι άλλαξε το αμερικανικό δόγμα της αντίθεσης στην ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.
ΔΗΛΩΣΗ ΠΙΤΕΡ ΠΑΠΠΑΣ
Ιδού τι κυκλοφόρησε ο Πίτερ Πάππας:
«Αυτές τις τελευταίες μέρες της προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας του 2008, του αποτέλεσμα της αναμέτρησης ανάμεσα στους Γερουσιαστές, Μπαράκ Ομπάμα και Τζων Μακέιν, δεν έχει ακόμη αποφασισθεί. Οι Ελληνοαμερικανοί που αισθάνονται μεγάλη υπερηφάνεια για την οικογένεια, την εκπαίδευση, την σκληρή δουλειά, τις επιχειρήσεις, έχουν να διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο, σε πολλά από τα πεδία της μάχης των διαφόρων Πολιτειών, που θα αποφανθούν για το αποτέλεσμα.
Ο Μακέιν μάχεται σκληρά, για να γαλβανίσει τους ρεπουμπλικάνους και να ελπίζει στους ανεξάρτητους, που προβάλλουν οικονομική ανάπτυξη, με την μείωση των φόρων, τον έλεγχο των κυβερνητικών δαπανών, τη χαλιναγώγηση του πληθωρισμού και των υψηλών επιτοκίων, τη δημιουργία εγχώριας ενεργειακής παραγωγής και το άνοιγμα στο ξένο εμπόριο, αποτελούν τους καλύτερους τρόπους, για την σταθεροποίηση της αγοράς των ακινήτων, την αύξηση των μετοχών στις τιμές της αγοράς και την δημιουργία εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας, σε ολόκληρη την χώρα.
Πέραν των ακτών μας, ο κόσμος παραμένει ένα επικίνδυνο μέρος. Επτά χρόνια, μετά τις επιθέσεις της 11η Σεπτεμβρίου 2001, εξτρεμιστές ισλαμιστές είναι αποφασισμένοι να χτυπήσουν πάλι την χώρα μας και να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους Αμερικανούς. Στο Ιράκ, ο Μακέιν αντιτίθεται στην αποτυχημένη στρατηγική αντεπίθεση στην ανταρσία και ήταν ο πρώτος που κάλεσε για την μείωση των στρατευμάτων, που κάτι τώρα πετυχαίνεται. Ενώ, το Ιράν αναπτύσσει πυρηνικά όπλα, το Πακιστάν καταρρέει εσωτερικά, η Ρωσία απειλεί την ΕΕ και οι Αραβοϊσραηλινές σχέσεις αναμένουν κάτι το καλύτερο, οι ΗΠΑ χρειάζονται τον Τζων Μακέιν, έναν από τους πιο γνώστες και καλά προετοιμασμένους για την εθνική ασφάλεια σκεπτόμενους, ως Αρχηγός Κράτους.
Στη Ν/Α Ευρώπη, ο Τζων Μακέιν θεωρεί την Ελλάδα και την Κύπρο, ως συμμάχους κλειδιά και εταίρους, προβάλλοντας την ελεύθερη αγορά, την δημοκρατία, την διεθνή ασφάλεια και την επέκταση των ενεργειακών δικτύων. Ο Μακέιν θα συνεργασθεί στενά με την Ελλάδα, τον πιο σίγουρο σύμμαχο των Ηνωμένων πολιτειών στη περιοχή, και θα ενθαρρύνει τα Σκόπια να διαπραγματευθούν μια κατάλληλη λύση που σέβεται πλήρως την εθνική ταυτότητα και ανεξαρτησία, μέσα σε ασφαλή και μη παραβιάσιμα σύνορα. Ο Μακέιν θα εργασθεί ,επίσης, στη διασφάλιση του προγράμματος της βίζας, που διατηρεί την Αμερική ασφαλή και καλωσορίζει χώρες, όπως η Ελλάδα, που έχουν ανταποκριθεί σε όλα τα τεχνικά κριτήρια και τα δικαιολογητικά.
Ο Τζων Μακέιν υποστηρίζει μια δημοκρατική και διαρκή λύση του κυπριακού προβλήματος, που θα σταθεροποιήσει την Ανατολική Μεσόγειο και θα διασφαλίσει μεγαλύτερη ελευθερία, ευημερία και ευκαιρίες για όλους τους πολίτες, σε μια ενιαία και ενωμένη Κύπρο. Ως Πρόεδρος, ο Μακέιν θα συνεργασθεί με τους Ελληνοκυπρίους και τους Τουρκοκυπρίους, για να χτίσει μια ενωμένη μελλοντική ΕΕ, σε μια απλή δημοκρατία, βασισμένη στις παγκόσμιες αρχές της δημοκρατικής διακυβέρνησης, στη νομιμότητα, στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ιδιωτικής περιουσίας για κάθε άτομο.
Οι υποστηρικτές του Μπαράκ Ομπάμα δείχνουν, την τελευταία δήλωσή του για τα ελληνικά θέματα. Όμως, ουδέποτε αυτός χρησιμοποίησε την προεδρία της Υποεπιτροπής Ευρώπης της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, για να κάνει κάτι για την αμερικανική πολιτική έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου ή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άρχισε να δραστηριοποιείται μόνο με την έναρξη της προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας.
Δημοκρατικοί πρόεδροι έχουν συχνά κυκλοφορήσει πολλές προεκλογικές υποσχέσεις στην Ε/Α Κοινότητα, μόνο προς ίδιον όφελος τους. Ο Τζίμυ Κάρτερ υποσχέθηκε να ανατρέψει την εισβολή στη Κύπρο και, αντί αυτού, ήρε το εμπάργκο των όπλων στην Τουρκία, χωρίς καμιά ανταπόκριση η παραχώρηση. Ο Μπιλ Κλίντον αποδέχθηκε την τουρκική θέση της δημιουργίας «γκρίζας ζώνης» στο Αιγαίο Πέλαγος, μετά την κρίση στα Ίμια και ενέκρινε τον βομβαρδισμό της Σερβίας, που οδήγησε στην ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη, ανακαλέσει τις θέσεις του έναντι της Ιερουσαλήμ, ως ισραηλινής ή παλαιστινιακής πρωτεύουσας, στην άρση ή την διατήρηση του εμπάργκο στην Κούβα, στην επιτυχία της μείωσης των στρατιωτών στο Ιράκ και, το πιο σημαντικό, στο να έχει συναντήσεις, χωρίς προϋποθέσεις με εχθρούς της Αμερικής.
Ο Τζων Μακέιν δεν έχει κυκλοφορήσει δήλωση για «καμιά ελληνική υπόθεση», διότι αυτός μένει σταθερός στα στάνταρντς του στην εξωτερική πολιτική και τα δεδομένα της εθνικής ασφάλειας και τις αρχές, που εφαρμόζονται σε ολόκληρη την υφήλιο. Είναι θερμός υποστηρικτής των θρησκευτικών ελευθεριών, ως παγκόσμιο δικαίωμα, από την γέννηση του ανθρώπου. Παραδέχεται ότι η τα βάσανα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως πρέπει να τελειώνουν, όχι ως διμερή διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά ως προτεραιότητα «μεγάλης σπουδαιότητας για τις ΗΠΑ και στις σχέσεις μας με ξένες χώρες». Ως Πρόεδρος, ο Τζων Μακέιν θα φροντίσει, ώστε τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να γίνουν σεβαστά, και να απολαμβάνουν πλήρως την ελευθερία της λατρείας, χωρίς φόβο από εξτρεμιστικές επιθέσεις, στο να εκπαιδευθούν γενιές ιερέων, στο άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής και στην επανάκτηση των εκκλησιαστικών περιουσιών, που βρίσκονται εκεί επί αιώνες.
Η πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα θα μειώσει τον ικανότητα της Αμερικής στο να προστατέψει τους συμμάχους μας και τα συμφέροντα μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Υποστηρίζει δικαστές που νοιάζονται για τα δικαιώματα των εγκληματιών από ό,τι των θυμάτων και θα ξαναασφαλίσει τις γειτονιές μας και τους δρόμους. Ο Ομπαμα σχεδιάζει να αυξήσει τους φόρους, την αναδιανομή του εισοδήματος, την αύξηση των δαπανών, με το να δαπανήσει ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, να τιμωρήσει τις μικροεπιχειρήσεις, να κοινωνικοποιήσει την υγεία, να επεκτείνει τον έλεγχο των επιχειρήσεων και των βιομηχανιών και να χρησιμοποιήσει μια νέα δύναμη, όταν η οικονομία είναι ήδη γονατισμένη, κάτω από την παγκόσμια πιστωτική κρίση. Ο Μπαράκ Ομπάμα λέει ότι θα κόψει τους φόρους, αλλά σπάνια το έκανε, όταν κατείχε δημόσια θέση. Αυτός είπε, ότι το 95% των εργαζομένων Αμερικανών θα έχουν περικοπή των φόρων, αλλά το 40% τελευταίως δεν πληρώνει φόρους, που σημαίνει άλλα 20 δισεκατομμύρια δολάρια κοινωνικών προγραμμάτων.
Ο Τζων Μακέιν αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την Αμερική. Ο δημόσιος βίος του αρχίζει από το 1968, όταν καταρρίφθηκε το αεροπλάνο του πάνω από το Βιετνάμ. Είναι διάσημος αιχμάλωτος πολέμου, βουλευτής, γερουσιαστής και τώρα προεδρικός υποψήφιος. Ο Τζων Μακέιν, στην πραγματικότητα, έχει αρχίσει παρτιζάνικη συνεργασία για το κάθε τι, από την οικονομική ενίσχυση των προεκλογικών εκστρατειών μέχρι την διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής και στους διορισμούς των δικαστών.
Με το εμπνευσμένο του υπόβαθρο και το πολιτικό του Κόμμα, ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί καλύτερα να εκμεταλλευθεί τους πεινασμένους για αλλαγή στην Αμερική. Εκ χαρακτήρος, λόγω μεγάλης εμπειρίας και αποδεδειγμένο record επιτευγμάτων, ο Τζων Μακέιν είναι καλύτερος να επιφέρει την αλλαγή, εδώ στη χώρα, και σε ολόκληρο τον κόσμο, για το καλό της Αμερικής και ολόκληρου του κόσμου».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΕΜΕΝΙΔΗ
Γράφει ο κ. Ζεμενίδης στην αποστομωτική του απάντηση:
«Ο κ. Πάππας κατανοητά βρίσκεται σε δύσκολη θέση, με το να υποστηρίζει υποψήφιο που δε επιδεικνύει καμιά απολύτως υποστήριξη σε θέματα, που αφορούν όλους τους Ελληνοαμερικανούς. Αλλά, αυτή η δυσκολία φαίνεται σε μια επιστολή που, σε ορισμένες περιπτώσεις, παραποιεί την αλήθεια. Ο κ. Πάππας μας λέει, ότι ο Γερουσιαστής Μακέιν έχει «μια ευρεία εξωτερική πολιτική με δεδομένα εθνικής ασφάλειας και αρχές», που θα είναι προς όφελος των ελληνικών εθνικών θεμάτων. Ο Γερουσιαστής Μακέιν, κατ΄επανάληψη, έχει πάρει θέσεις, πού καθρεφτίζουν την εξωτερική πολιτική, με «πρώτη αυτή στο Ιράκ».
Πρόκειται για εξωτερική πολιτική, που επιβράβευσε τα Σκόπια, για την συνεισφορά 80, μάλιστα ογδόντα, στρατιωτών, στη μεγάλη διεθνή «συνεργασία» και μας θέλει όλους ομήρους στην Τουρκία, λόγω της βορείας εξόδου από το Ιράκ. Και, παρά τον ισχυρισμό του κ. Πάππα, ότι οι απόψεις του κ. Μακέιν, για την Ελλάδα και την Κύπρο, αποτελούν αντίστοιχες συμμάχων κλειδιά και εταίρων στη διεθνή ασφάλεια.
Πρόκειται για έναν ισχυρισμό, που προέρχεται από την πένα του κ. Πάππα και όχι από το στόμα του κ. Μακέιν. Αν πράγματι αυτή ήταν η υπόθεση, τουλάχιστον κάποιος θα περίμενε από τον κ. Μακέιν με την φράση της εμπειρίας του «Γνωρίζω πως να κερδίζω ένα πόλεμο», να πίεζε την Τουρκία, αν μη τι άλλο, να σταματάει να εγείρει ΒΕΤΟ στην ένταξη της Κύπρου στους διεθνείς οργανισμούς ασφαλείας.
Πιστεύει ο κ. Πάππας ή οποιοσδήποτε άλλος γι αυτήν την υπόθεση, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι περισσότερο ασφαλείς, όταν η Τουρκία εμποδίζει την Κύπρο-με γεωγραφικά την στρατηγική της θέση-να αποτελεί μέρος των προγραμμάτων Missile Control Technology Regime ή Wassenaar Arrangement on Export Controls for Convention Arms of Dual-Use Goods and Technologies; Πιστεύει ο κ. Πάππας, ότι η στρατηγική της Τουρκίας, με το να εμποδίζει οποιαδήποτε συνεργασία, ανάμεσα σε ΕΕ- και ΝΑΤΟ, που συμπεριλαμβάνει και την Κύπρο, να είναι καλό για την διεθνή ασφάλεια;
Ατυχώς, η γενική τοποθέτηση του κ. Μακέιν, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αντικατοπτρίζει απλά περισσότερα από τα τελευταία οκτώ χρόνια, όταν καταλήγουμε στις ελληνικές υποθέσεις.
Δεύτερο, ο κ. Πάππας παραγνωρίζει πλήρως και χάνει το record του Μπαράκ Ομπάμα. Ο Γερουσιαστής Ομπάμα υποστήριξε πρωτοβουλίες για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, πολύ πριν από την προεκλογική του εκστρατεία. Η επιστολή που υπέγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με 72 άλλους Γερουσιαστές, που παρακινήθηκε, κατά μεγάλο μέρος, από τον συνυποψήφιό του, Τζο Μπάιντεν, ήταν πολύ ισχυρότερη από ό,τι η πρόσφατη επιστολή που εστάλη από τον Τζων Μακέιν στον Πρόεδρο Μπους. Και αυτή η επιστολή έφθασε στο τέλος της προεκλογικής εκστρατείας, μετά από σειρά δημοσιευμάτων, στον Ελληνικό και Ελληνοαμερικανικό Τύπο, για το πόσο απογοητευμένοι ήσαν οι Ελληνοαμερικανοί.
Από την πρώτη χρονιά στο γραφείο του, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε, επίσης, στα αιτήματα των Ελληνοαμερικανών ψηφοφόρων του, και ήγειρε ερωτήματα για τον τότε νέο Αμερικανό Πρέσβη στη Τουρκία, στο θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τελικά, ως Τσαίρμαν της Υποεπιτροπής του, ήταν ένας από τους πρώτους που συνυπέγραψαν το Ψήφισμα 300, για την ονομασία της μακεδονικής υπόθεσης και, κατ΄ επανάληψη, εξέφρασε δημόσια την υποστήριξή του και διαδραμάτισε ρόλο, στο να εξασφαλίσει ακόμη περισσότερους υποστηρικτές, συμπεριλαμβανομένου και του δεύτερου υψηλά ιστάμενου, Dick Durbin. Σʼ αυτά περιλαμβάνονται και το record του Τζο Μπάιντεν που, επί 30 χρόνια, και με συνέπεια υποστήριξε τα ελληνικά θέματα. Ο Τζων Μακέιν ενεργά πάντοτε ήταν εχθρικός έναντι των ελληνικών θεμάτων. Ακόμη, αρνήθηκε να υπογράψει κάθε χρόνο και το Ψήφισμα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.
Τρίτον, ο κ. Πάππας επιλεκτικά αναλύει το record των προηγουμένων δημοκρατικών Προέδρων. Η απογοήτευση για τον Τζίμυ Κάρτερ είναι καλά τεκμηριωμένη, αλλά θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς για την ουσιαστική πρόοδο που επετεύχθη, στη διάρκεια των χρόνων του κ. Κλίντον. Υπήρξε ανατροπή των θέσεων και των δυο, των ΗΠΑ και της ΕΕ, ότι η Κύπρος δεν θα μπορούσε να μπει στην ΕΕ, χωρίς προηγούμενη πολιτική επίλυση του προβλήματος. Και τα Σκόπια δεν αναγνωρίστηκαν από τον Κλίντον. Αν ήμασταν σε θέση να χτίζουμε πάνω σ΄αυτήν την πρόοδο-παρά από το να έχουμε από τον πρόεδρο Μπους την ανατροπή τελείως-το Πατριαρχείο, η Κύπρος και η ΦΥΡΟΜ θα ήσαν πολύ διαφορετικά σήμερα. Υπάρχει και ακόμη μια διάκριση, μεταξύ του Κάρτερ και του Ομπάμα-Μπάιντεν.
Ο Κάρτερ ήταν Κυβερνήτης, που έλαβε γνώση των ελληνικών θεμάτων κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Οι Ομπάμα και Μπάινεντ είναι και οι δυο Γερουσιαστές, που δεν χρειάσθηκε να διαμορφώσουν θέση και να δημιουργήσουν record , αλλά με τις ιδιότητές τους δικαίωσαν τα ελληνικά θέματα. Ο Μπαράκ Ομπάμα, ως Τσαίρμαν της Υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ο Μπάιντεν, ως Τσαίρμαν της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Οι δηλώσεις τους είναι ταυτισμένες με τις πράξεις τους, ορισμένες από τις οποίες είχαν ήδη επιρροή στην αμερικανική πολιτική.
Τέλος, υπάρχει και ένας επικίνδυνος μύθος, που προβάλλεται από τους Έλληνες υποστηρικτές του κ. Μακέιν, ότι δηλαδή, κατά κάποιο τρόπο, αποτελεί λάθος της Ελληνικής Κοινότητας, να μην αναμιχθεί με τον Μακέιν. Αυτό διατυπώθηκε, πρόσφατα, από τον Κυβερνήτη Charlie Christ, που ενδεικτικά αρνήθηκε να βοηθήσει το λόμπι για τον Μακέιν, γιατί δεν υποστήριξε το Ψήφισμα 300. Δεν μπορεί να έχεις και τα δυο. Μην μας θέλεις να πιστέψουμε, ότι ο Μακέιν θα υποστηρίξει τα θέματά μας, που μας νοιάζουν, γιατί γνωρίζει αυτόν που ποτέ δεν χρησιμοποίησε τη σχέση αυτή, στο να βοηθήσει σε ένα από αυτά τα θέματά μας. Ακόμη, να θυμηθούμε την ευκαιρία, του Μαΐου 2007, στο συνέδριο της οργάνωσης Coordinated Effort of Hellenes, στην Ουάσιγκτον. Ο Τζων Μακέιν ήταν ένας από τους προεδρικούς υποψήφιους, που μίλησαν σε 200 και πλέον Ελληνοαμερικανούς ηγέτες. Ενώ, οι Ομπάμα, Κλίντον και Μπάιντεν μίλησαν λεπτομερώς για τα θέματά μας, ο Τζων Μακέιν ζήτησε από τον κ. Άντυ Μανάτο, να πει στους ηγέτες αυτούς, κάτι για το που ίσταται στις ελληνικές υποθέσεις. Περιφραστικά, είπε «Θυμάμαι που έκανα τηλεφωνήματα, από το λιμάνι, στην Ελλάδα, όταν ήμουνα στο Ναυτικό, και πόσο απολάμβανα το ούζο!!». Η Κοινότητα αυτή έχει αναμιχθεί, και οι Ελληνοαμερικανοί που βρίσκονται πολύ κοντά στον Μακέιν δεν κατέστησαν τα ελληνικά θέματα προτεραιότητα, με οποιοδήποτε τρόπο, ή να μεταβάλλει θέση ή να αλλάξει φόρμα.
Αν οι Έλληνες ρεπουμπλικάνοι θέλουν να ψηφίσουν τον Μακέιν, λόγω των φόρων και του πολέμου στο Ιράκ, μπορούν να το κάνουν. Αλλά, μην ωραιοποιείται το record της αβύσσου, που έχει στα ελληνικά θέματα. Κάνει ζημιά στην ικανότητα των υπολοίπων από μας, που αληθινά προσβλέπουμε στην απόκτηση της υποστήριξης των Ελληνοαμερικανών. Αν εμείς πράγματι νοιαζόμαστε για τα ελληνικά θέματα, ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, διότι κάποιος που υπολογίζει στον Κίσινγκερ ως ένα από τους πιο στενούς μας συμβούλους θέλει την ψήφο μας!»
Leave a Reply