Η ανθρωπότητα γιορτάζει της Γέννηση του Χριστού. Εορταστική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην Ομογένεια. Μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας των πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών.
Νέα Υόρκη.- Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα οι Έλληνες Ορθόδοξοι υποδέχονται τη μεγάλη γιορτή της Γέννησης του Χριστού. Μηνύματα ειρήνης, αγάπης και ενότητας έστειλε η ελληνική πολιτική και θρησκευτική ηγεσία, αλλά και η ηγεσία του Ελληνισμού της Διασποράς.
Γιορταστική και η ατμόσφαιρα στην Ομογένεια, με τα σχολεία και τους οργανισμούς της κοινότητας να έχουν τον πρώτο κέλευσμα, με τις χριστουγεννιάτικες γιορτές τους.
Οι μαθητές των σχολείων της Ομογένειας έδωσαν εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις. Την τιμητική τους είχαν τα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Ομογένειας, Ακαδημία Αγίου Βασιλείου, Γηροκομείο Αγίου Μιχαήλ, αλλά και τα κέντρα ηλικιωμένων, όπως αυτό του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας, με την όμορφη γιορτή που διοργάνωσε.
Πολλές ήταν οι χριστουγεννιάτικες γιορτές και δεξιώσεις οργανισμών και επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην εορταστική ατμόσφαιρα.
Όμως τις μέρες αυτές ο νους μας πάντα στρέφεται στα αδέλφια μας που ζουν κάτω από ξένο ζυγό. Οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου με ολοσέλιδες καταχωρήσεις στην εφημερίδα New York Times έστειλαν σαφές μήνυμα στην Αγκυρα πως αν δεν σεβαστεί τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΝΥ
Με ένα όμορφο οδοιπορικό για τη Φωνή της Αμερικής, η Αθηνά Κρικέλη δίδει το Χριστουγεννιάτικο κλίμα της Νέας Υόρκης.
«Ημέρες Χριστουγέννων και η Νέα Υόρκη έχει την τιμητική της μια και θεωρείται από τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες πόλεις του κόσμου. Το Μανχάταν έχει φωταγωγηθεί, η κίνηση στους δρόμους είναι υπερβολική, ενώ οι αρμόδιοι της πόλης παρακαλούν καθημερινά τους οδηγούς να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους αλλά τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ήδη στην περιοχή της Πέμπτης Λεωφόρου ισχύουν άλλοι νόμοι για πεζούς και οδηγούς, τα καταστήματα μένουν ως αργά ανοιχτά, και ο καλός καιρός βοηθά στην παρατεταμένη βόλτα για ψώνια. Παραπονεμένα μόνο μένουν τα καταστήματα που πουλούν γούνες, μια και ο καιρός δεν εμπνέει για αυτές τις αγορές και οι πωλήσεις έχουν ελαττωθεί κατά 40%.
Όσο για την ελληνική κοινότητα, οι εκδηλώσεις των συλλόγων, τα πάρτυ, οι γιορτές των ελληνικών εταιριών , αλλά και οι σχολικές γιορτές δίνουν και παίρνουν. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως με πρωτοβουλίες ελλήνων στους δρόμους της Αστόριας ακούγονται ήδη τα ελληνικά κάλαντα από μικρούς και μεγάλους. Η κίνηση στα ελληνικά παραδοσιακά καταστήματα αυξημένη ενώ σύμφωνα και με δηλώσεις καταστηματαρχών, τα ελληνικά προϊόντα βρίσκονται πρώτα στις προτιμήσεις των ελλήνων καταναλωτών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ελληνικού ζαχαροπλαστείου στην Αστόρια που πουλά για τις γιορτές 1.600 κιλά κουραμπιέδες και μελομακάρονα την εβδομάδα».
Leave a Reply