Νέα Υόρκη.- Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου
Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθηγητή Περικλή Μήτκα θα φιλοξενήσει το διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο (webinar) για τους εκπαιδευτικούς των κοινοτικών μας σχολείων που διοργανώνει το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Μαϊου το Γραφείο Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής σε συνεργασία με το Ανώτατο Συμβούλιο για την Ελληνική Παιδεία
Το σεμινάριο θα παρακολουθήσει και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και αναμένεται να συμμετάσχουν σ’ αυτό εκπαιδευτικοί απ’ όλη την Αμερική. Στο πάνελ θα συμμετέχουν επίσης ο διευθυντής του Γραφείου Ελληνικής Παιδείας, δρ Αναστάσιος Κουλαρμάνης και η πρόεδρος του ανασυσταθέντος Ανωτάτου Συμβουλίου για την Ελληνική Παιδεία, Αθηνά Κρομμύδα.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Μήτκας ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα “Η διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στη Βόρεια Αμερική – Μια νέα εποχή, μια νέα αρχή”.
Οπως ανέφερε στη Greek News o δρ. Κουλαρμάνης, η παρουσία στο σεμινάριο τόσο της Υπουργού Παιδείας όσο και του κ. Μήτκα δείχνει ότι η δουλειά που κάνουν οι δάσκαλοι των κοινοτικών μας σχολείων στην Αμερική αναγνωρίζεται στην Ελλάδα, και παράλληλα η συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν το έργο τους.
Τα εξ αποστάσεως σεμινάρια (webinars) ξεκίνησαν μέσα στον Απρίλιο και έχουν ως στόχο αρχικά να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού στο θέμα της διδασκαλίας.
Με τα σχολεία κλειστά, τα μαθήματα να διεξάγονται κυρίως διαδικτυακά και την αβεβαιότητα να κυριαρχεί για το πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία, τα σεμινάρια αυτά, όπως μας είπε ο δρ Κουλαρμάνης, προσφέρουν μια πολύ καλή ευκαιρία για πολλούς εκπαιδευτικούς να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και να καλλιεργήσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την εξ αποστάσεως διδασκαλία και τη χρήση ψηφιακών εργαλείων, προκειμένου να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα.
“Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους εκπαιδευτικούς μας με όποιο τρόπο μπορούμε, να τους προσφέρουμε ό,τι χρειάζονται για το έργο τους και παράλληλα είναι και ένας τρόπος να βρισκόμαστε μαζί και να ανταλλάσουμε ιδέες και να αναζητούμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας”, πρόσθεσε.
Αξίζει να αναφερθεί ότι σχεδόν όλοι οι επιμορφωτές είναι μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου για την Ελληνική Παιδεία, καταξιωμένοι εκπαιδευτικοί και επιστήμονες από όλη την Αμερική, που με ξεχωριστή χαρά δέχθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για το καλό των δασκάλων των σχολείων μας, ενώ στους σχεδιασμούς του Γραφείου Ελληνικής Παιδείας είναι να προσκληθούν στα σεμινάρια στο μέλλον ως επιμορφωτές και ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα.
Leave a Reply