Νέα Υόρκη.- Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, έτυχε θερμής υποδοχής από ομογενειακούς φορείς. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Πλακιωτάκης παρέστη το Σάββατο το βράδυ σε εκδήλωση του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπου απονεμήθηκε το “Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” στον Rabbi Schneier.
Την Κυριακή, δόθηκε δεξίωση προς τιμή του κ. Πλακιωτάκη στο «Κρητικό Σπίτι» στην Αστόρια, ενώ προηγήθηκε συνάντησή του με προέδρους και στελέχη ομογενειακών φορέων. Ο υφυπουργός Άμυνας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομογενείς για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την Ελλάδα, ανταλλάσοντας επίσης μαζί τους απόψεις για θέματα που απασχολούν τον απόδημο Ελληνισμό.
Το βράδυ της ίδιας μέρας, παρέστη σε δεξίωση στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του προκαθήμενου της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας κ. Δημητρίου, με τον οποίο είχε ιδιαίτερη συνομιλία.
O υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε επίσκεψη στο ελληνικό ημερήσιο σχολείο της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.
Στη συνέχεια, μετέβη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και απόψε θα αναχωρήσει για τη Βοστόνη.
Σε όλες τις επαφές και τις επισκέψεις του στον ομογενειακό χώρο, ο κ. Πλακιωτάκης συνοδευόταν από τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Άγη Μπαλτά.
Leave a Reply