Έκθεση βιβλίου και διαλέξεις από το Σύλλογο Αθηναίων

Ουάσιγκτον.- Ο Σύλλογος Αθηναίων μετά από πολύμηνη προετοιμασία διοργάνωσε σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου και το Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν μία ανεπανάληπτη εκδήλωση αφιερωμένη στα 150 χρόνια από την γέννηση του Καβάφη. Οι εκδήλωση περιλάμβανε έκθεση βιβλίου, διαλέξεις για τον ποιητή και παρουσιάσεις βιβλίων.

Ο κύριος ομιλητής Δρ Βασίλειος Λαμπρόπουλος, επιμελητής της έδρας Καβάφη στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο του ποιητή καθώς και στην διαχρονική του πρόσφορα στην λογοτεχνία. Η μετά τον θάνατο του ποιητή αναγνώρισή του από το πλατύ κοινό, απασχόλησε κατά κύριο λόγο την διάλεξη και το γεγονός ότι ο ποιητής δεν επιδίωξε ποτέ την έκδοση βιβλίου εν ζωή.

Επίσης μίλησαν ο καθηγητής της κοινωνιολογίας του Κουήνς Κόλετζ Νίκος Αλεξίου, οι λογοτέχνες Τάσος Μουζάκης, Γιώτα Στρατή, Νίκος Ζαβαλής και άλλοι.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αρκετός κόσμος, μεταξύ αυτών και πολλά  μελή και φίλοι του Συλλόγου, τα οποία ταξίδεψαν στην Ουάσιγκτον συνδυάζοντας την εκδήλωση και με εκδρομή!

Οπως μας είπε ο πρόεδρος του συλλόγου, Πάνος Αδαμόπουλος, «συγχαρητήρια αξίζουν στους φοιτητές του Τζορτζτάουν για τις απαγγελίες τους ποιημάτων Καβάφη. Στη Δρ Ζωή Κόσμίδου, πολιτιστική σύμβουλο της πρεσβείας και συντονίστρια της εκδήλωσης, της οποίας η αφοσίωση της και πρόσφορα συνέβαλλαν τα μέγιστα για την επιτυχία. Η Δρ Ισμήνη Λαμ από το Τζορτζτάουν ήταν καταλυτική με την πρόσφορα του χώρου και ο κ. Χαρολντ Λεη από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου μας πρόσφερε πολύ παλιές εκδόσεις βιβλίων του ποιητή». Να σημειωθεί ότι ο σύλλογος των Αθηναίων που είχε χθες τη γενική του συνέλευση, συνεχίζει τις προσπάθειες για την οικονομική ενίσχυση του Βρεφοκομείου Αθηνών που βοηθά απόρους με συσσίτια. όσοι επιθυμούν να στείλουν τις προσφορές τους, ο λογαριασμός στην τράπεζα Alma Bank είναι: Athenians Society Childrens Fund #120016443

Speak Your Mind

*