Γεύμα Αγάπης από τη Φιλόπτωχο της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας

Νέα Υόρκη.- Τιμή σε τριακόσιες πενήντα και πλέον κυρίες της Φιλοπτώχου από τα τμήματα της Νέας Υόρκης, του Κοννέκτικατ και της Ουάσιγκτον που πάνω από μισό αιώνα ακούραστα και με αφοσίωση με την εργασία και την προσφορά τους φέρουν σε πέρας το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, απέδωσε η Φιλόπτωχος της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας στη διάρκεια του «Γεύματος Αγάπης» που διοργάνωσε με ξεχωριστή επιτυχία την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Terrace on the Park στο Κουίνς.

Στις εβδομήντα πέντε κυρίες που κατάφεραν να παραστούν στην πανηγυρική εκδήλωση, απονεμήθηκαν πιστοποιητικά τιμής και αναγνώρισης των υπηρεσιών που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στην κοινότητα τους και την Εκκλησία για πάνω από 50 χρόνια.

Τα περισσότερα από 600 άτομα, μέλη της Φιλοπτώχου και αντιπροσωπείες αρκετών κοινοτήτων της περιφέρειας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Φιλοπτώχου της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας καλωσόρισαν στο «Γεύμα Αγάπης» οι συμπρόεδροι της οργανωτικής Επιτροπής Στέλλα Φιορεντίνο και Αθηνά Οικονόμου, η οποία αναφέρθηκε και στους σκοπούς της εκδήλωσης, τα έσοδα της οποίας θα ενισχύσουν το Ταμείο Ανακούφισης από τον τυφώνα «Σάντυ» (Hurricane Sandy Relief Fund), που έχει δημιουργήσει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, καθώς και το Κέντρο Φιλανθρωπίας της Φιλοπτώχου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης η πρόεδρος της Φιλοπτώχου της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, Μαρία Σκιαδά, επέδωσε δύο επιταγές ύψους τριάντα χιλιάδων δολαρίων έκαστη, την πρώτη στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο το Hurricane Sandy Relief Fund και τη δεύτερη στην Πρόεδρο της Εθνικής Φιλοπτώχου Αφροδίτη Σκιαδά για το Κέντρο Φιλανθρωπίας της Φιλοπτώχου, την ιδιόκτητη στέγη που απέκτησε πέρυσι ο οργανισμός στη διεύθυνση 126 East 37 Street στο Murray Hill του Μανχάταν.

Στην ομιλία της η κ. Σκιαδά, αφού αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά των τιμώμενων κυριών που προέρχονται από 39 κοινότητες της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας, μίλησε για την πρόκληση που είχε να αντιμετωπίσει η Φιλόπτωχος τον περασμένο Νοέμβριο, μετά το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα «Σάντυ» από τη Νέα Υόρκη.

«Το Στάτεν Αιλαντ, το Breeze Point, το Island Park, το Long Beach, το Oceanside, τμήματα του Μπρούκλιν επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τον τυφώνα. Τα τμήματα μας  όμως δεν έμειναν αδρανή, αλλά αμέσως οι κυρίες της Φιλοπτώχου σε κάθε κοινότητα άρχισαν να συγκεντρώνουν τρόφιμα, ρούχα, προϊόντα καθαρισμού, να δημιουργούν προσωρινά κέντρα φιλοξενίας των πληγέντων, να προσφέρουν βοήθεια στους ηλικιωμένους, τις νέες οικογένειες με μωρά και τα παιδιά», τόνισε η κ. Σκιαδά και ευχαρίστησε όλα τα τμήματα για την προσφορά τους.

«Μέχρι σήμερα η Φιλόπτωχος και η Αρχιεπισκοπή έχουν βοηθήσει πάνω από 85 οικογένειες που επλήγησαν από τον τυφώνα «Σάντυ» παρέχοντας ποσό 115 χιλιάδων δολαρίων», πρόσθεσε η κ. Σκιαδά.

Ιδιείτερες ευχαριστίες εξέφρασε η κ. Σκιαδά προς τα μέλη όλων των επιτροπών που εργάστηκαν για τη διοργάνωση του «Γεύματος Αγάπης» και συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία του.

Στην άμεση κινητοποίηση των φιλόπτωχων τμημάτων κάθε κοινότητας αναφέρθηκε και η πρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου Αφροδίτη Σκιαδά, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για το έργο αγάπης των μελών της οργάνωσης.

Το θεάρεστο έργο που επιτελεί η Φιλόπτωχος χαιρέτισε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, συγχαίροντας τις κυρίες για την προσφορά τους.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε slideshow με πάνω από 500 ιστορικές φωτογραφίες από τη δράση της Φιλοπτώχου στη διάρκεια του χρόνου, το οποίο επιμελήθηκε η κ. Κάθριν Μπουλούκου, ενώ επικεφαλής της επιτροπής που ανέλαβε το δύσκολο έργο της συγκέντρωσης όλων των μελών της Φιλοπτώχου με υπηρεσία άνω των 50 ετών είναι η πρώην πρόεδρος Στέλλα Καπίρη.

Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας «Παναγία Περίβλεπτος» αποτελείται από 56 ενεργά τμήματα στις πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Κοννέκτικατ και την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον.

Speak Your Mind

*